نمای کرتین وال و متریال آن
13
05

نمای کرتین وال و متریال آن

در معماری یا ساخت و ساز ساختمان، یک نمای کرتین وال (که به عنوان دیوار پرده ای نیز شناخته می‌شود) یک دیوار بیرونی و غیر باربر است که برای محافظت از هر آنچه در داخل است، اجرا می‌شود. این نما سبک و غالباً از شیشه رنگی ساخته شده و دارای قاب آلومینیومی است. این تکنیکی است که به طور گسترده در بسیاری از ساختمان‌ها، با تیرهای فلزی یا بتن مسلح مورد استفاده قرار می‌گیرد. کرتین وال در واقع یک پوشش هوشمند واقعی است که نیاز کمی به تعمیر و نگهداری دارد و ساختمان را مانند یک پرده احاطه کرده است. با این وجود، علاوه بر جنبه زیبایی‌شناسی قابل توجه، دارای چندین خاصیت است: در وهله اول باید گفت که عایق بسیار خوبی در برابر آتش، باد شدید، انفجار و همچنین مواد شیمیایی است. به لحاظ ظرافت و سبکی نیز گزینه بسیار مناسبی می‌باشد (حداقل 20٪ سبکتر از ساخت و ساز سنتی)، از نظر اقتصادی نیز بسیار مقرون به صرفه می‌باشد.
 


متریال کرتین وال

انواع مختلف شیشه کرتین وال به شرح زیر است:
 شیشه با لعاب شفاف، لعاب مات (با توجه به درجات مختلف)، تک، دوتایی، روکش شده (ترکیب دو یا چند ورق مونتاژ شده)، رنگ‌آمیزی شده (به لطف رنگدانه‌های مختلف امکان تهیه دارد)، عایق‌بندی (انواع مختلفی از عایق حرارتی وجود دارد: با استفاده از گاز بی اثر مانند آرگون)، بازتابنده (به لطف یک فیلم نازک از اکسیدهای فلزی)، سری بندی شده و غیره.
اخیراً، یک شرکت بزرگ جدیدترین نوآوری خود را راه‌اندازی کرد: شیشه ضد باکتری. در واقع شیمی‌دانان موفق شده‌اند شیشه را اصلاح کنند تا با تماس ساده، باکتری‌هایی که روی سطح آن وجود دارد را از بین ببرد. بنابراین شیشه خاصیت ضد باکتریایی دارد. نتیجه آزمایش‌ها نشان می‌دهد که از 94 تا 99 درصد باکتری‌ها از بین رفته‌اند. به راحتی می‌توان این کشف جدید را در صنعت بهداشت، در مهدهای روزانه، مدارس یا مکان‌هایی که مستعد ابتلا به عفونت‌های بیمارستانی هستند استفاده کرد.

انواع مختلف فریم

کرتین وال منحصراً از پانل‌های شیشه‌ای تشکیل نمی‌شود. در حقیقت صفحات پیش ساخته نیز می‌توانند از نوع سنگی (سنگ مرمر، تراورتن، سنگ آهک، گرانیت)، آلومینیوم، سرامیک، فولاد یا سایر مواد ضد آب انتخاب شوند. معمار می‌تواند با انتخاب صحیح شیشه و قاب پروژه‌های بی‌نظیری را بوجود آورد.
کرتین وال در اصل سه ویژگی را به ساختمان اضافه می‌کند، سفتی، استحکام و انعطاف‌پذیری. 
 


 

وظایف کرتین وال

وظایف اصلی کرتین وال که مطابق با نقشه در یک ساختمان قرار داده شده، حمل بارهای افقی و محدود کردن تغییر افقی ساختمان (یکپارچه شدن نما) است. نکته حائز اهمیت این است که کرتین وال باید انعطاف‌پذیر باشد.
 
 

عملکرد کرتین وال

1- بیشتر یا همه بارهای زمین‌لرزه را تحمل می‌کنند.
2-  نیروی برش ایجاد شده توسط نیروهای افقی را تحمل می‌کنند.
*لازم به ذکر است که کرتین وال بتون آرمه در برابر زلزله دارای کمی خمش است.
 


برخی از ویژگی‌ها و موارد مصرف کرتین وال

- از کرتین وال در سازه‌های زیرزمینی و دیوارهای چرخان استفاده می‌شود.
- ضخامت آنها نباید کمتر از 25 سانتی متر باشد. آرماتورهای طولی و عرضی حداقل 25 سانتی متر در  همدیگر گره خورده‌اند.
- عناصر انتهای کرتین وال تا 10٪ طول آن در انتها قرار می‌گیرد و نباید کمتر از 30 سانتی متر شود. 
- اتصال توسط حداقل دو نفر به طور هم زمان انجام می‌شود.
- اگر قرار است تقویت کننده‌های کرتین وال بین ستون‌ها متصل شود، ابتدا تقویت‌های افقی با توجه به اندازه پروژه به یکدیگر متصل می‌شوند.
- سایر آرماتورهایی که به شکل عمودی قرار دارند، از طریق سیم به تقویت کننده‌های افقی متصل می‌شوند.