نمای کرتین وال و عملکرد آن
13
05

نمای کرتین وال و عملکرد آن

کرتین وال که به آن "نمای پرده‌ای" نیز گفته می‌شود، دیواره ای شفاف است که به بسته شدن جداره نهایی ساختمان کمک می‌کند اما در بطن اصلی سازه وارد نمی‌شود.

 
توضیحات و عملکرد کرتین وال

صفحاتی که کرتین وال را تشکیل می‌دهند از قاب های‌آلومینیومی اکسترود تشکیل شده‌اند و سبب انتقال بارهایی که در واقع با استفاده از اتصالات ساخته شده به کف یا ستون‌های ساختمان روی پایه اصلی قرار دارند می‌شوند. کرتین وال قرار است در برابر بسیاری از بلایای طبیعی مانند انفجارها، زمین لرزه‌ها، نفوذ هوا، طوفان‌ها و ... مقاومت کند. کرتین وال را می‌توان در قطعات مختلف به کارگاه تحویل داد یا از قبل در کارخانه مونتاژ کرد.

انواع اصلی کرتین وال به اصطلاح "معمولی" سیستم یا کرتین وال مش و کرتین وال پیش ساخته کارخانه است. این نوع شناسایی‌ها به روش مونتاژ در سایت کمک می‌کنند که باید الزامات لازم هنگام طراحی سیستم کرتین وال تعیین شود.


 


بدین ترتیب اجزای سیستم کرتین وال می‌توانند برای تحویل سریع در سایت مونتاژ شوند اما زمان نصب کندتر می‌شود (کرتین وال معمولی) یا در بخش‌هایی از كارخانه مونتاژ شود كه نتیجه آن مدت زمان تحویل طولانی‌تر اما زمان نصب سریع و کیفیت کنترل شده‌تر مونتاژ است (کرتین وال پیش ساخته).
روش مونتاژ معمولی امکان انعطاف‌پذیری و سازگاری بیشتر را هنگام نصب با ساختار موجود در محل فراهم می‌آورد. کرتین وال پیش ساخته از طرف دیگر باعث کاهش خطاها در زمان اجرا، شرایط مونتاژ کنترل می‌شود، کار تولیدی ارزان‌تر است و تولید قبل از آماده شدن پروژه برای دریافت آن می‌تواند آغاز شود. روش مونتاژ پیش ساخته معمولاً برای ساختمان‌های بلند استفاده می‌شود.

هر یک از این دو استراتژی مزایا و معایب خاص خود را دارد. انتخاب استراتژی مونتاژ بستگی به پروژه و بستر آن دارد. در مرحله پیش از تصویب، نمایندگان فنی تولیدکنندگان به طور کامل به بررسی می‌پردازند که متخصصان در تصمیم‌گیری‌های طراحی را راهنمایی کنند. البته تغییرات یا ترکیب این دو نوع سیستم نیز امکان‌پذیر است. بنابراین کرتین وال به طور کلی از پانل‌های شفاف تشکیل شده است که از داخل آن نصب می‌شوند. مهم است که کرتین وال را با پنجره اشتباه نگیرید زیرا آنها سیستم‌های آب‌بندی یکسانی ندارند. در واقع، این‌ها پروفیل‌های پنجره‌ای هستند که در ترکیب با پانل‌های دیواری به کار می‌روند. 
گاهی به دلایلی چون هزینه، روش نصب و همچنین کنترل‌های صوتی، بهتر است از کف تا سقف نصب شوند.
 


 

 


مزایای کاهش مصرف انرژی به وسیله کرتین وال

بهبود عملکرد حرارتی ساختمان را می‌توان با عایق، تصفیه فیلتر حرارتی، کنترل انتقال هوا و رطوبت، بهبود لعاب و غیره بدست آورد. همچنین می‌توان با انتخاب دقیق پوشش، به آن دست یافت. امروزه استفاده از کرتین وال فقط مسئله زیبایی شناسی یا مد نیست، بلکه اکنون یک انتخاب حساب شده و سودآور به منظور کاهش انرژی است.
شیشه‌ها با انرژی کارآمد باعث صرفه‌جویی در مصرف انرژی و کاهش میزان انرژی مورد نیاز برای گرمایش و سرمایش در فصول مختلف می‌شوند. آنها با کاهش صدای خارج از محیط، آسایش را افزایش می‌دهند. همچنین باعث کاهش ضخامت شیشه و فریم می‌شوند. از طرف دیگر می‌دانیم که اغلب کارمندان محیط‌های کاری باز را ترجیح می‌دهند، مشروط بر اینکه افزایش میزان نور باعث انعکاس نشود. استفاده از کرتین وال اجازه می‌دهد تا نور خورشید به طور کامل وارد ساختمان شود و جایگزین مناسب‌تری بجای نور مصنوعی است. برخی از مطالعات ادعا می‌کنند که استفاده از کرتین وال سبب افزایش بیشتر نور روز در دفاتر شده و بهره‌وری کارمندان را از 6 تا 16٪ افزایش می‌دهد.