شیشه در معماری - ماده ای برای ساختمان پایدار
24
09

شیشه در معماری - ماده ای برای ساختمان پایدار

شیشه در معماری - ماده ای برای ساختمان پایدار؟
 
شیشه بخشی از تاریخ هزاران سال بشر بوده است. این متریال با تغییرات متعدد در معماری معاصر تثبیت شده است. به لطف فناوری های نوآورانه، اشکال غیر معمول و همچنین محصولات پایدار را می توان با شیشه تولید کرد. این مقاله را بخوانید تا دریابید که چرا این مصالح ساختمانی بسیار محبوب است و معماران چگونه از آن به روشی بهینه استفاده می کنند.
ادغام بصری فضای زندگی و طبیعت
شیشه در معماری به دلیل شفافیت، فضای فضایی دلپذیر و جادار ایجاد می کند. این ماده میل نسل امروزی را برای شفافیت بیشتر برآورده می‌کند: هم دید به بیرون و هم به داخل را می‌دهد و حس فضا را می‌دهد. فضای زندگی و طبیعت یا محله تبدیل به یک واحد می شود.

 نمای شیشه همچنین مصالح ساختمانی مقاوم‌تر و پایدارتر از نظر ابعادی، بوی خنثی، بهداشتی و نگهداری آسان است به همین دلیل از آن در پنجره‌ها، نماها و سقف‌ها استفاده می‌شود. در ساختمان ها، عناصر کشویی شفاف، مانند آشپزخانه و حمام، یا پارتیشن های شفاف در اتاق های اداری بزرگ از این ماده ساخته می شوند. از شیشه در معماری برای آسانسور یا نرده بالکن نیز استفاده می شود.
شیشه یک ماده همه کاره است که با اعمال گرمای شدید روی ماسه یا کوارتز تولید می شود. در صنایع مختلف از جمله ساخت و ساز استفاده می شود. شیشه هنگامی که در نمای ساختمان استفاده می شود، زیبایی براق، تمیز و مدرنی را ارائه می دهد و طیف وسیعی از امکانات طراحی را به معماران می دهد.
 
شیشه امکان طراحی های نوآورانه را فراهم می کند و می توان آن را برای بهبود عایق کاری و بهره وری انرژی درمان کرد. پاکت های شیشه ای بزرگ به ویژه در مناطق شهری بسیار رایج شده است. با این حال، انواع مختلفی از شیشه وجود دارد، و انتخاب نوع مناسب برای یک پروژه می تواند یک چالش فنی باشد.
مزایای استفاده از شیشه به عنوان مصالح ساختمانی
شیشه عمدتاً به دلیل ویژگی ها و مزایای خاص آن در ساختمان های تجاری به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرد. در این بخش برخی از مزایای شیشه به عنوان یک مصالح ساختمانی خلاصه می شود.
 
 

شیشه در معماری - ماده ای برای ساختمان پایدار

 


زیبایی شناسی
 
شیشه می تواند نور را جذب، شکست یا عبور دهد. این توانایی را دارد که هر ساختمانی را خیره کننده تر و مدرن تر جلوه دهد.
استفاده از شیشه در نماها و فضاهای داخلی ساختمان باعث افزایش فضا می شود. فضای داخلی بزرگتر و بازتر به نظر می رسد، با نور طبیعی فراوان.
دیوارهای شیشه ای به افزایش سطح کف کمک می کند و فضای بیشتری را برای مستاجران فراهم می کند.
مشخصات فیزیکی
 
شیشه یک عایق الکتریکی عالی است.
شیشه چکش خوار را می توان به هر شکلی دمید، کشید و فشار داد. این یک ماده همه کاره با کاربردهای متعدد است، از لعاب عمومی گرفته تا مبلمان.
شیشه در برابر سایش مقاوم است.
شیشه در برابر دماهای بالا مقاوم است. می توان از آن در شومینه ها، رویه های پخت و پز و سایر مناطق با دمای بالا که به انبساط مواد کم نیاز است استفاده کرد.
تاثیر مثبت بر سرنشینان
 
نور طبیعی تأثیر روانی مثبتی دارد و خلق و خوی ساکنین را بهبود می بخشد.
شیشه به بهبود کارایی و عملکرد در ادارات و مدارس کمک می کند.
مقاومت در برابر آب و هوا
 
شیشه می تواند 80 درصد نور روز را در هر جهتی بدون هوازدگی، ابری شدن یا زرد شدن عبور دهد.
شیشه در برابر آب و هوا و زنگ زدگی مقاوم است، بدون اینکه به ظاهر و یکپارچگی آن آسیبی وارد شود.
سطح صاف شیشه آن را ضد گرد و غبار می کند و امکان نگهداری آسان تر را فراهم می کند.
پایدار و کارآمد انرژی
 
شیشه قابل بازیافت است و می توان آن را چندین بار بدون از دست دادن کیفیت استفاده کرد.
شیشه به دلیل سبک وزن بودن، بار مرده ساختمان را کاهش می دهد.
محصولات شیشه ای کارآمد زیادی وجود دارد و شیشه کم تابش (low-e) یکی از پرکاربردترین آنهاست. این نوع شیشه باعث صرفه جویی در مصرف انرژی و هزینه های کمتری برای آب و برق و همچنین امتیازاتی تحت سیستم رتبه بندی LEED می شود.
مقرون به صرفه
 
شیشه به نور طبیعی اجازه می دهد و خروجی نور مصنوعی مورد نیاز در طول روز را کاهش می دهد.
شیشه کارآمد باعث صرفه جویی در انرژی می شود و با سیستم های کارآمد MEP هم افزایی می کند. این ترکیب می تواند قبوض آب و برق شما را به شدت کاهش دهد.
به عنوان یک ماده ساختمانی، شیشه مزایای متعددی دارد که آن را در پروژه های تجاری و حتی ساختمان های مسکونی مدرن محبوب می کند. با این حال، قبل از شروع ساخت و ساز باید عوامل خاصی را در نظر گرفت.
 
انتقال گرما
 
ساختمان‌های شیشه‌ای اجازه نور طبیعی را می‌دهند، اما این باعث افزایش گرمای خورشیدی و هزینه‌های سرمایش بیشتر در تابستان می‌شود. به لطف نوآوری در تولید شیشه، این می تواند با فنستراسیون کارآمد در مصرف انرژی جبران شود.
 
تابش خیره کننده
 
موضوع دیگری که باید در نظر گرفته شود، تابش نور احتمالی است که در سطوح شیشه ای رخ می دهد. پوشش ها و تکنیک های خاصی برای کاهش تابش خیره کننده در شیشه وجود دارد و همچنین می توان طرح بندی پنجره را بهینه کرد تا خورشید به طور مستقیم قابل مشاهده نباشد.
مزایای شیشه Low-E
شیشه های کم انتشار در مقایسه با شیشه های معمولی، انتقال حرارت را به میزان قابل توجهی کاهش می دهند. این نوع شیشه باعث بهبود نور طبیعی و عملکرد حرارتی در ساختمان ها می شود. پوشش‌های Low-E بخش‌هایی از طیف خورشیدی را مسدود می‌کنند و عبور نور فرابنفش و مادون قرمز را محدود می‌کنند. با این حال، نور مرئی می تواند بدون هیچ مشکلی از آن عبور کند.
 
ماده ای با انتشار کم موادی است که مقادیر کمی انرژی حرارتی را ساطع می کند. هنگامی که شیشه ساختمان دارای این ویژگی باشد، گرما در زمستان به طور موثرتری حفظ می شود و افزایش گرما در تابستان کاهش می یابد. در نتیجه، سیستم HVAC می تواند کارآمدتر عمل کند.
نتیجه
ساختمان های شیشه ای معماری منحصر به فردی را ارائه می دهند که با مصالح دیگر قابل دستیابی نیست. با این حال، مطمئن شوید که تمام جوانب مثبت، منفی و الزامات فنی لعاب را بررسی کنید. با برنامه ریزی مناسب، معماران و مهندسان می توانند سازه ای زیبا طراحی کنند که سازگار با محیط زیست و مصرف انرژی باشد. این به مشتریان نیز سود می رساند، زیرا آنها می توانند ساختمان هایی ایجاد کنند که نور طبیعی و بهره وری انرژی را متعادل کند.
آشنایی با انواع نمای شیشه ای
یکی از گزینه‌های پرکاربرد امروزی برای نمای خارجی ساختمان‌ها، شیشه است. البته در گذشته نیز یکی از ارکان اصلی برای نمای ساختمان، شیشه محسوب می‌شد که با پیشرفت صنعت شیشه سازی، جانی دوباره گرفت. سه نوع مختلف برای نمای شیشه ای ساختمان‌ها در نظر گرفته شده است که شامل موارد زیر می‌شود:
نمای شیشه ای اسپایدر
نمای شیشه ای کرتین وال
یونیتایز
 

شیشه در معماری - ماده ای برای ساختمان پایدار

 


بهتر است هر کدام را به صورت دقیقتر معرفی کنیم.
1-نمای شیشه ای اسپایدر
سیستمی که برای این نما به کار برده می‌شود، معایب بسیار کمی نسبت به سایر انواع دارد. برای این نوع، از قطعاتی نگهدارنده برای شیشه استفاده می‌شود.
معمولا شیشه‌های تک جداره در این سیستم به کار برده می‌شوند و یا اینکه از دو شیشه به صورت لمینت برای نصب استفاده می‌شود. البته برخی از ساختمان‌ها در صورت نیاز به اعمال سیستم پیشرفته، می‌توانند از شیشه‌های دو جداره برای این سیستم استفاده کنند.
2-نمای شیشه ای کرتین وال
نمای شیشه ای کرتین وال، شامل نمای شیشه ای دوجداره و کرتین وال فریم لس (بدون فریم) می‌شود. نمای فریم لس سطح یکپارچه‌ای دارد و تقریبا محل اتصال شیشه‌ها به یکدیگر به چشم نمی‌خورد.
به دلیل داشتن لاستیک‌های مخصوص عایق بندی، گزینه‌ای مناسب برای عایق بندی در مقابل موارد زیر هستند:
گرد و غبار
رطوبت
بارندگی و برف
عایق صدا
عایق حرارتی و برودتی
انواع شیشه‌هایی که برای این نوع نمای شیشه‌ای مناسب است موارد زیر هستند:
شیشه جارسینگ وال (سه جداره)
شیشه‌های ساده

شیشه دو جداره
شیشه‌های لمینت
سندبلاست
انواع اسمارت
اسپندرال
سکوریت

برای اجرای نمای شیشه ای کرتین وال می‌توان نوع بدون فریم و فیس کپ را انتخاب کرد. البته در سیستم فریم لس، قاب به طور کامل به چشم نمی‌خورد. اما در سیستم فیس کپ، تایل‌های آلومینیومی قابل مشاهده به کار برده می‌شود که حد فاصل بین شیشه‌ها هستند.
از دیگر تفاوت‌های این دو سیستم نحوه اتصال آنها است. در مدل فریم لس، از چسب سیلیکونی برای اتصال و آب بندی استفاده می‌شود که می‌تواند زیبایی و یکپارچگی این نما را حفظ کند.
نمای شیشه ای کرتین ال بدون قاب، برای پروژه‌های مسکونی مناسب نیست. زیرا امکان باز و بسته شدن در آنها وجود ندارد. مگر اینکه با سیستم دیگری ترکیب شود.
3-نمای شیشه ای یونیتایز
این سیستم یکی از جدیدترین انواعی است که می‌توان برای نمای ساختمان به کار برد.
برجسته‌ترین تفاوتی که بین این سیستم با سایر سیستم‌ها وجود دارد این است که تمام قسمت‌ها در کارخانه آماده می‌شود و برای اجرای آن فقط باید به شکل پازل، قطعات را کنار یکدیگر نصب کرد.
مزیت مهم این سیستم، این است که می‌توان برای اجرای آن، در کنار تکمیل سایر قسمت‌ها پیش رفت تا در زمان صرفه جویی کرد. همچنین به دلیل انعطاف پذیری تایل‌ها در کنار یکدیگر، در مقابل زلزله نیز مقاوم است.
اما تمام این مزایا باعث می‌شود که هزینه بیشتری برای این سیستم وجود داشته باشد.
این سیستم برای ساختمان‌های بلند مرتبه می‌تواند گزینه مناسبی باشد.
 

شیشه در معماری - ماده ای برای ساختمان پایدار