دلایل استفاده از نمای سرامیک و سنگ خشک
16
10

دلایل استفاده از نمای سرامیک و سنگ خشک

اقلیم گرم و خشک پهناورترین گستره اقلیمی در کشور ایران می‌باشد و نمای سرامیک و سنگ خشک بصورت دو پوسته با توجه به گرم بودن اکثر ماه‌های سال و سرد بودن زمستان‌ها در این اقلیم مطالعه و بهینهیابی شرایط آسایش در ساختمان‌های موجود در این اقلیم مورد توجه می‌باشد. مطابق داده‌های ترازنامه انرژی ایران، در سال 1390 ،سهم بخش ساختمان (خانگی، عمومی، تجاری) از کل مصرف نهایی انرژی در کشور 36 درصد بوده است. 
 

دلایل استفاده از نمای سرامیک و سنگ خشک


از بین گزینه‌های مصرف انرژی در ساختمان، سیستم‌های گرمایشی ساختمان بیشترین مصرف انرژی و استفاده از سوخت‌های فسیلی را دارند. به طوری که سهم آن‌ها در استفاده از گازهای طبیعی 70 %است. همچنین در دهه‌های اخیر قرن گذشته، بحران‌های اقتصادی ناشی از کاهش 1 منابع مصرف انرژی، رشد جمعیت، مصرف انرژی در ساختمان‌ها و گسترش بی‌رویه آلاینده‌های زیست محیطی، نیاز به استفاده ار راهکارهایی همانند تغییر و مصالح ساخت و ساز، بهره‌گیری از سیستم‌های خورشیدی و تلفیق آن با نمای ساختمان به منظور کاهش مصرف انرژی و تهویه طبیعی جهت آسایش مخاطبان از اهمیت به سزایی برخوردار شده است. با توجه به اهمیت کاهش مصرف انرژی، به دلایل زیست محیطی و دستیابی به اهداف توسعه پایدار، هر ساختمان باید با محیط طبیعی پیرامون خود تعامل داشته باشد. قسمت بحث برانگیز و مورد توجه به این موضوع، این است که چه تدابیری را بایستی برای این امر اتخاذ کرد در این مورد فنون و قواعدی که گذشتگان ما در بهره‌برداری از طبیعت بخصوص خورشید، باد و استاده بهینه از انرژی‌ها به منظور هماهنگی با اقلیم منطقه می‌تواند الگویی برای نسل ما باشد. با مطالعه ساختمان‌های بومی این نکته را می‌توان دریافت کرد که بسیاری از ساختمان‌های بومی کاملا اقلیمی و در جهت استفاده حداکثری از انرژی‌های پاک، حفاظت در برابر سرما و گرمای زیاد طراحی و ساخته شده‌اند. راهکارهایی مانند جداره‌های دو پوسته و نمای سرامیک و سنگ خشک که بصورت فاصله‌دار با ساختمان اجرا می‌شود که تحت عنوان کاهش مصرف انرژی و استفاده از قوانین عملکردی شناخته شده‌اند در تلاشند که آسایش حرارتی را در ساختمان‌های اقلیم گرم و خشک فراهم کنند.
 

دلایل استفاده از نمای سرامیک و سنگ خشک



نمای دو پوسته چیست؟

به نمایی اطلاق می‌شود که از احداث حداقل دو پوسته داخلی و خارجی، با فاصله بیست تا دویست سانتی متر، موسوم به فضای حائل و پوسته خارجی اغلب از جنس شیشه سخت شکل گرفته باشد. این نما می‌تواند شیشه ای باشد یا به صورت نمای سرامیک و سنگ خشک اجرا شود و پوسته خارجی محافظتی در برابر هوا و همچنین عایق در برابر سر و صدای خارج از ساختمان است. روی این پوسته بازشوهایی برای تهویه فضای حائل و فضاهای داخلی پیش‌بینی می‌شود. جریان هوا از طریق فضای میانی یک نمای دو پوسته به وسیله جریان همرفتی و یا مکش، فعال می‌شود. نمای دو پوسته، از جمله عناصر معمارانه‌ای محسوب می‌شود که بهره‌برداری از آن در دهه 80 میلادی در اروپا و پس از آن در سایر کشورها رونق یافته است. از بعد زیبایی‌شناسی و برقراری ارتباط بصری قوی بین درون و بیرون ساختمان این عنصر مورد توجه بسیاری از معماران قرار گرفته است. نماهایی مانند نمای سرامیک و سنگ خشک نیز می‌توانند به صورت دو پوسته اجرا شوند.
 

دلایل استفاده از نمای سرامیک و سنگ خشک