مواد و فناوری نمای سنگ و سرامیک خشک
05
07

مواد و فناوری نمای سنگ و سرامیک خشک

تعریف

یکی از متداول‌ترین و محبوب‌ترین روش‌های دکوراسیون فضای باز و نماسازی ساختمان‌ها، استفاده از نمای سنگ و سرامیک خشک است. سرامیک های خشک موادی با دوام و مقاوم در برابر عوامل محیطی و جوی هستند. علاوه بر این، سرامیک ها به لحاظ زیبایی تنوع طرح و رنگ به شما امکان اجرای نماهایی به سبک‌های مختلف معماری می‌دهند. روکش سرامیک نه تنها برای اتمام نماها، بلکه برای ایوان، بالکن و زیرزمین خانه‌ها نیز استفاده می‌شود.
 


انواع سرامیک‌های مورد استفاده برای نما

به طور کلی نماهای ساختمانی با نمای سنگ و سرامیک خشک، از سرامیک های طبیعی و مصنوعی و در نوع خاص از سنگ کلینکر ساخته شده‌اند. عیب اصلی سرامیک های طبیعی قیمت بالای آن‌ها است و از نظر خواص، مواد مصنوعی از کیفیت پایین‌تری نسبت به سنگ های طبیعی برخوردار نیستند. بنابراین برای روکش خارجی بسیار مناسب‌ترند. همچنین سنگ‌های ساخته شده از کلینکر، جایگزین بسیار خوبی برای سنگ طبیعی در نما خواهند بود. نمای سنگ و سرامیک خشک نمایی مدرن است با متریال مدرن و به‌روز.
 

کلینکر

سنگ کلینکر ماده‌ای سازگار با محیط زیست است که از خاک رس نسوز مخصوص با اکستروژن و شلیک در دمای بالا ساخته می‌شود. سرامیک‌های سنگی کلینکر به طور قابل توجهی ساختمان را از آسیب مکانیکی، رطوبت و سایر تأثیرات خارجی محافظت می‌کند. وزن کاشی‌های کلینکر بسیار کمتر از سنگ طبیعی است که این امر باعث سهولت در نصب آنها شده و باعث ایجاد تنش بی‌مورد در پی نمی‌شود. هنگام انتخاب سرامیک برای نمای ساختمان، بهتر است اولویت را به بادوام‌ترین مواد بدهید. از نظر تمام خصوصیات قابل توجه، سرامیک های کلینکر از سایر مواد برتر هستند.
 


 

روش های نصب سرامیک

نصب خشک – اسلب ها با استفاده از پیچ‌هایی به پروفیل‌های نصب شده متصل می‌شوند.
نصب مرطوب – اسلب ها به وسیله ملات یا چسب متصل می‌شوند.

اجازه دهید هر دو روش را با جزئیات بیشتری تجزیه و تحلیل کرده و توضیح دهیم:

روکشنمای ساختمان با سرامیک به روش خشک در واقع ایجاد یک نمای تهویه‌ای است زیرا بین سرامیک‌ها و مرز تمام شده ساختمان فاصله وجود دارد و به گونه‌ای دارای یک لایه عبور هوا می‌باشد. ساختاری ساخته شده از یک قاب نگهدارنده، عایق‌بندی و سرامیک های خارجی است. روکش ساختمان‌ها با سرامیک به صورت پنهان یا قابل مشاهده انجام می‌شود. روش پنهان از زیبایی بیشتری برخوردار است، در حالی که روش قابل رویت سادگی و هزینه نصب کمتری دارد. نصب سرامیک ها با نصب ستون‌های عمودی در کل ارتفاع نما آغاز می‌شود. سپس تیرهای افقی نصب می‌شوند. سرامیک ها از پایین به بالا گذاشته می‌شوند و از گوشه ساختمان شروع به عملیات نصب می‌کنند. هنگام قرار دادن ردیف اول، دقت ویژه‌ای لازم است؛ همچنین باید سطح را پس از اتمام هر ردیف بعدی بررسی کنید و در صورت لزوم، همپوشانی قطعات را به طور دقیق تنظیم کنید.
 


مزایا

1- مقاومت طولانی تا 50 سال بدون از دست دادن عملکرد و عدم‌ نیاز به تعمیر؛
2- نصب نمای سنگ و سرامیک خشک در هر زمان از سال و در هر آب و هوا مجاز است.
3- طراحی به طور موثر و هدفمند می‌تواند نقص‌های اجرایی دیوارهای پشتی را پنهان کند.
4- ساختمان از رطوبت محافظت می‌شود.
5- این نما سطح عایق حرارتی دیوارها را افزایش می‌دهد و یک محیط آب و هوایی راحت را در داخل ساختمان به وجود می‌آورد.
6- سطح بالای صرفه‌جویی در مصرف انرژی به طوری که برای ساختمانی با این نما، هزینه‌های انرژی در مقایسه با روش‌های سنتی، 30٪ کاهش می‌یابد.
7- سرامیک و سایر مصالح ساختمانی هم خانواده با آن، شرایط ایمنی مناسبی برای مقابله در برابر آتش سوزی دارند.


 

نتیجه‌گیری

انتخاب مواد و روش اتمام نما در نهایت به ویژگی‌های ساختمان، خواسته‌های فردی و توانایی‌های مالی صاحبان امر بستگی دارد. پس از همه، در پایان باید گفت که ساختمان نه تنها باید تمام الزامات کیفیت فنی را برآورده کند، بلکه همچنین بازدید کنندگان را با ظاهر دلپذیر، مطابق با محتوای زیبای داخلی مجذوب کند. نمای سرامیک و سنگ خشک به شما امکان می‌دهد که هر ایده‌ای را زنده کنید؛ از کلاسیک با اصالت و نجیب تا پویایی فوق مدرن.