مزایای ساختاری و اجزای کرتین وال
22
05

مزایای ساختاری و اجزای کرتین وال

تعریف کرتین وال

کرتین وال اصطلاحی است که برای توصیف نمای ساختمان - به طور معمول شیشه‌ای - که برای مقاومت در برابر نفوذ هوا و آب، نیروهای بادی که روی ساختمان تاثیر می‌گذارند، نیروهای لرزه‌ای و نیروهای بار مرده خود طراحی شده است، اشاره می‌گردد.کرتین وال به غیر از بار مرده خود، تحت فشار هیچ بار دیگری نیست. این بارها از طریق اتصالات در کف یا ستون‌های ساختمان به سازه اصلی ساختمان منتقل می‌شوند. فریم مورد استفاده در کرتین وال از نوع آلومینیومی بوده و با پرکننده‌هایی که اغلب شیشه‌ای هستند، علاوه بر تامین نور کافی، جلوه زیبایی به نمای ساختمان می‌دهند. طراحی کرتین وال باید طبق استانداردهای اصولی و با درنظر گرفتن معیارهایی چون انبساط و انقباض حرارتی، نوسانات ساختمان، راندمان حرارتی برای گرمایش و سرمایش و همچنین روشنایی مناسب در ساختمان انجام گیرد.



ویژگی‌های کرتین وال

یک کرتین وال در واقع بازتابی از ظرافت و زیبایی طرح معماری است. بازی نور و سایه‌ای که هر طراح معماری به دنبال آن می‌باشد توسط این سیستم تامین می‌گردد. بدون شک این سیستم به نمادی از ظرافت و مدرنیته در معماری معاصر تبدیل شده است. فراتر از ارزش‌های زیبایی شناختی آن، با توجه به ویژگی‌های پایداری آلومینیوم و شیشه که به طور کامل قابل بازیافت هستند و دوامی بسیار طولانی دارند، این سیستم راه‌حل مناسبی برای سازگاری با محیط زیست است. از طرف دیگر، کرتین وال قادر است عملکرد انرژی یک ساختمان را به میزان قابل توجهی بهبود بخشد.



مزایای ساختاری

وزن آن تا 5 برابر کمتر از سیستم‌های سنتی نما (40 تا 70 کیلوگرم در متر مربع) می‌باشد. علاوه بر این، به دلیل ضخامت کم آن (بین 10 تا 15 سانتی متر) سطح قابل استفاده برای چشم انداز را به حداکثر می‌رساند. یکی دیگر از مزایای آن صنعتی‌سازی و سرعت مونتاژ بالا و در نهایت کاهش زمان انجام پروژه است.

اجزای کرتین وال

اجزای مختلف در یک کرتین وال شامل عناصر عمودی (مولین)، اتصالات، ریل‌های افقی، صفحات پشتی و شیشه است. وظیفه عناصر عمودی، انتقال بار مرده کرتین وال است.
 


سیستم‌های کرتین وال

1- سیستم استیک:
- کرتین وال به صورت مجزا در محل پروژه مونتاژ می‌شود.
- اتصالات و صفحات پس از تنظیم و جانمایی دقیق به سازه اصلی متصل می‌شوند.
- هزینه کمتری نسبت به سایر روش‌ها داشته و امکان اصلاح برخی جزییات را در هنگام اجرا دارد.

2- سیستم یکپارچه (یونیتایز): 
- این سیستم از واحدهای یکپارچه قاب‌دار تشکیل شده است که در کارخانه ساخته و پرداخت نهایی می‌شوند و سپس در محل پروژه نصب می‌گردد.
- طراحی واحدها به گونه‌ای انجام می‌شود که اعضای عمودی و افقی بتوانند به ریل مشترک متصل شوند.
- کنترل کیفیت آن‌ها در کارخانه انجام می‌گیرد.