خصوصیات کرتین وال
22
05

خصوصیات کرتین وال

تعریف کرتین وال

به طور کلی، کرتین وال به قسمت بیرونی ساختمان متصل می‌شود. می‌توان گفت که به عنوان پوسته‌ای عمل می‌کند که به معنای واقعی کلمه روی ساختمان آویزان شده است، بنابراین تحمل هیچ گونه باری ندارد. این سیستم اغلب به یکی از دو روش یونیتایز و استیک ساخته می‌شوند. در روش یونیتایز، قطعات مونتاژ شده مستقیماً به محل کار فرستاده و نصب می‌شوند. در روش استیک تمامی اجزا در محل پروژه اسمبل شده و سپس به وسیله اتصالاتی به سازه اصلی متصل می‌شوند.
هر دو سیستم ذکر شده برای کرتین وال از مقاومت ساختاری مناسبی برخوردار است. فرآیند اتصال پروفیل‌های افقی و عمودی به یکدیگر که در نهایت یک شبکه را ایجاد می‌کنند، سبب مقاومت بسیار بالا در برابر بارهای شدید باد و زمین لرزه می‌شود. به دلیل استحکام ساختاری عالی، کرتین وال می‌تواند از سایر نمونه‌های مشابه خود، ابعاد بزرگتری داشته باشد. از آنجا که کرتین وال از قسمت بیرونی یک ساختمان متصل است، از جرثقیل برای نصب آن استفاده می‌شود.
 


خصوصیات کرتین وال

وزن تقریبی کرتین وال بین 50 تا 75 کیلوگرم بر متر مربع و ضخامت آن تقریباً 10 سانتی‌متر است. فریم کرتین وال اغلب از جنس آلومینیوم بوده و اجزای پرکننده آن از جنس شیشه، سنگ یا چوب می‌باشند. در صورت لزوم، اجزای این سیستم باید به راحتی قابل تعمیر و تعویض باشند.
 



مزایا

دلایل بسیاری برای انتخاب سیستم کرتین وال وجود دارد و شاید مشهودترین آن ایجاد زیبایی خاصی در نمای ساختمان است. یکی دیگر از دلایل انتخاب کرتین وال، سرعت بالای نصب ضمن داشتن کیفیت کافی می‌باشد. همچنین کرتین وال شیشه‌ای می‌تواند گزینه‌ای مقرون‌ به ‌صرفه‌تر از سایر سیستم‌ها باشد. عوامل دیگری چون دوام بالا و دسترسی راحت برای تعمیر و نگداری مناسب آنها سبب استفاده روزافزون از این سیستم نماسازی شده است. 
 


ملاحظات طراحی

- اجزای آب‌بندی شیشه باید عایق مضاعف داشته باشند.
- کرتین وال باید از قسمت زیرین دارای سیستم تهویه‌ای باشد.
- در سیستم طراحی پروفیل‌ها باید مکانیزم تخلیه آب گنجانده شده باشد.