انواع کرتین وال و ملاحظات طراحی آن
13
05

انواع کرتین وال و ملاحظات طراحی آن

کرتین وال اصطلاحی انگلیسی است که اولین بار در ایالات متحده آمریکا مطرح شد. کرتین وال نوع خاصی از پوشش شفاف است که به طور مستقل یا همراه با کار ساخت و ساز، کلیه کارکردهای طبیعی یک دیوار خارجی که هیچ بار دیگری به جز وزن خود و فشار باد ندارد، تعریف می‌شود. این بارها از طریق اتصالات به کف یا ستون‌های ساختمان به سازه اصلی منتقل می‌شوند. کرتین وال علاوه بر وزن خود، برای مقاومت در برابر نفوذ هوا و آب، نیروهای باد، نیروهای لرزه‌ای طراحی شده است. در موارد خاص آنها می‌توانند برای مقاومت در برابر آتش (حفاظت در برابر آتش) یا مقاومت در برابر ضربات منفجر شده توسط سلاح گرم (ضد گلوله) طراحی شوند.
 


انواع کرتین وال

استفاده از کرتین وال یا نمای آزاد یکی از 5 نکته معماری خردگرایانه لوکوربوزیه است. انواع اصلی کرتین وال به شرح زیر است:
 
نمای mullion و transom؛ نما با چسب ساختاری شیشه؛ نما سلول؛ نمای دوپوسته؛ نمای پیش ساخته؛ نمای دقیق.

از لحاظ تاریخی اولین نمای کرتین وال دارای اعضای فولادی بوده است. امروزه کرتین وال به طور معمول با ساختار آلومینیومی اکسترود شده طراحی می‌شوند. ساختار افقی و عمودی به طور کلی با شیشه پر شده است که عملکرد معماری بسیار خوبی را ارائه می‌دهد و همچنین برای کنترل نور و استفاده بصری از محیط اطراف مناسب می‌باشد. عناصر اصلی هر نمای کرتین وال عبارتند از: روکش فلزی بیرونی در پانل‌های فلزی، نوارهای ساخته شده از نوع‌های مختلف (مانند کرکره یا آفتابگیر)، پنجره‌های باز شونده یا دهانه‌های تهویه.
 


ملاحظات طراحی

کرتین وال با سیستم‌های پوششی در کاربری‌های تجاری یا فروشگاه‌ها (نمای فروشگاه) متفاوت هستند، به این ترتیب که برای عبور از کف طراحی شده‌اند و طراحی را به ملاحظاتی سوق می‌دهند که الزامات آن را در نظر می‌گیرند مانند: تغییرات دما؛ چرخش و حرکت ساختمان؛ اثرات آب و رطوبت؛ راندمان حرارتی برای کنترل تهویه مطبوع ساختمان و هزینه‌های روشنایی.
 


نتیجه گیری

با ساخت نمای شیشه‌ای کامل، ارتباط نزدیک‌تر بین محیط ساخته شده در داخل و خارج ساختمان‌ها ایجاد می‌شود. این ارتباطات شامل عناصر طبیعی (نور، هوا، آب و غیره) است. در سال‌های اخیر، به کارگیری نمای کرتین وال مرحله جدید رشد خود را تجربه کرده است که ناشی از تقاضای ساختمان‌های مدرن می‌باشد. با استناد به قانون فعلی در مورد صرفه‌جویی در مصرف انرژی، همه محصولات در دسته‌بندی‌هایی قرار می‌گیرند که بسیار مقرون به صرفه می‌باشند. تغییر در طراحی، ساخت، نوسازی و... می‌تواند باعث بهبود چشمگیر در عملکرد محیطی و نتایج اقتصادی شهرها و همچنین در کیفیت زندگی شهروندان شود. بدست آوردن ساختمان‌های سالم‌تر و طبیعی‌تر و ایجاد محیط‌هایی با کیفیت بالا با منطق صرفه‌جویی در مصرف مواد و انرژی از طریق دقت بیشتر در مرحله طراحی سبب روی آوردن خیل عظیمی از متخصصان شده است.