اجرای اچ پی ال
14
02

اجرای اچ پی ال

قواعد کلی نصب اچ پی ال شامل موارد زیر می باشد:
1-  ایجاد کانال هوا در پشت نما ، پانل های نمای اچ پی ال می بایستی به نحوی نصب شوند که هوا در پشت آن به صورت آزادانه به گردش درآید برای این منظور پانل ها با فاصله از دیواره اصلی ساختمان به زیرسازی های عمودی که غالباً از جنس آلومینیوم می باشند متصل می گردند؛ این فاصله ها باید محفظه یا کانالی را در پشت نما ایجاد نماید بطوریکه عمق کانال باید همواره بیش از 30 میلیمتر باشد. با توجه به اینکه پانلهای اچ پی ال ساخته شده از الیاف طبیعی چوب است بدیهی است که رعایت قواعد کلی جهت نصب فرآورده های چوبی برای این محصول نیز ضروریست، از مزایای ایجاد کانال گردش هوا در پشت پنل می توان موارد زیر را نام برد:
الف) نفوذ پذیری هوا فضای ایجاد شده تعرق نما را تسهیل نموده و گردش هوا در پشت پنل از تجمع بخار آب جلوگیری می کند. 
 

اجرای اچ پی ال

 



ب) محافظت در برابر باران هوای متحرک در کانالها و فاصله ایجاد شده بین نما و دیوارهای ساختمان از نفوذ آب باران به داخل ساختار ساختمان جلوگیری می کند و باعث حفاظت بیشتر از مصالح و اجسام می گردد. 
ج) ایجاد عایق حرارتی و جلوگیری از بوجود آمدن پل های حرارتی به موجب فاصله ای که بین ساخت های فلزی یا شبکه آهنی پانل های اچ پی ال وجود دارد از تبدیل شدن این زیر ساخت به هادی حرارتی پیشگیری شده و نوسانان حرارتی در پشت نما کاهش می یابد، این امر موجب صرفه جویی در مصرف انرژی به میزان 5 تا 30 درصد می گردد. 
د) حفاظت در مقابل تابش نور خورشید فاصله موجود در بین دیوارهای ساختمان و نمای آن از ایجاد گرما بیش از حد در تابستان پیشگیری می کند و باعث ایجاد تعادل حرارتی دردرون ساختمان می گردد. 
 

اجرای اچ پی ال

 


ه) حفاظت اکوستیک با توجه به فضا هایی که در نصب این سیستم بین فضای داخلی ساختمان و محیط خارجی بوجود می آید این سیستم نقش بسزایی در جذب صدا و کاهش نویز ایفا می کند. به نکات ذیل در هنگام نصب باید توجه ویژه شود. - آب هرگز نباید در پشت پانل ها انباشته شود. - دمای هوا در جلو و پشت پنل باید همواره یکسان باشد. در هنگام انجام زیر سازی برای نصب ورق های HPL بایستی به این نکته توجه داشت که عمق محفظه یا کانال هوا هرگز کمتر از 30 میلیمتر نگردد برای اطمینان از گردش هوا در محفظه ها مدخل های ورود و خروج هوا بایستی از تناسب ابعادی برخوردار باشند با توجه به اینکه در ایران ناشاغولی نماها بالا می باشد و آهن کشی بافاصله زیاد از دیواره ساختمان قرار می گیرد و فضای ایجاد شده در پشت پانل به مراتب بیشتر از 30 میلیمتر می باشد، لازم به ذکر است به منظور ایجاد گردش هوا داشتن محفظه ورود و خروج هوا در انتها و ابتدای نما الزامیست چنانچه نما یکپارچه نباشد و به بخش های متفاوت تقسیم شده باشد در قسمت بالایی و پایینی هر قسمت وجود دریچه ای برای گردش هوا مورد نیاز می باشد این نکته در مکان هایی که دربها و پنجره ها قرار می گیرند نیز بایستی رعایت گردد. 
 

اجرای اچ پی ال