تاریخچه نمای فریم لس
09
12

تاریخچه نمای فریم لس

 تاریخچه نمای فریم لس

در اکثریت قریب به اتفاق نما های فریم لس کف زمین به صورت قطعه های بلند بین اعضای عمودی به صورت افقی نصب شده اند. اعضای فریم ممکن است در یک مغازه ساخته شوند، و نصب شیشه های آن به طور معمول در محل کارگاه انجام می شود
به عنوان مثال (Oriel Chambers 1864)  و 16 کوک واقع در خیابان (1866) که هر دو در لیورپول انگلستان ساخته شده توسط معمار محلی و مهندس مکانیک پیتر الیس، با استفاده گسترده از شیشه در نمای ساختمان خود مشخص شده اند. این ساختمان ها دارای حیاط خلوت حتی دیوارهای کرتین وال فلزی را نیز در طرح خود داشتند که این دو را می توان از اولین ساختمان های جهان که دارای این ویژگی معماری هستند تبدیل کرد. دیواره های شیشه ای گسترده اجازه می دهد نور بیشتر به ساختمان نفوذ کند ،همچنین منجر به استفاده از فضای بیشتر و کاهش هزینه های نورپردازی می شود. Oriel Chambers شامل 43000 فوت مربع (4000 مترمربع) مساحت و بیش از پنج طبقه بدون آسانسور است. البته آسانسور اخیرا اختراع شده و در آن زمان هنوز بطور گسترده از آسانسور استفاده نمیشده.
 

تاریخچه نمای فریم لس


 
یک نمونه اولیه از یک کرتین وال فریم لس فولادی که در سبک کلاسیک استفاده می شود، فروشگاه Kaufhaus Tietz در لایپزیکر استرا، برلین، ساخته شده در سال 1901 است.
 
برخی از دیوارهای شیشه ای فریم لس اولیه با پروفیل های فولادی ساخته می شده اند و شیشه های آن توسط موادی با پوشش آزبست یا لعاب اصلاح شده با فایبر گلاس متصل می شده است. در نهایت چسبی با نام سایلنت سیلیکون یا نوار شیشه برای ترکیب با شیشه های دو جداره جایگزین مواد قبلی شد. بعضی از طرح ها شامل کلاهک یا کپ بیرونی برای نگهداری شیشه در محل خود و حفظ زیبایی و یکپارچگی بیشتر می باشند. اولین کرتین وال نصب شده با این خصوصیات در نیویورک، در ساختمان دبیرخانه سازمان ملل استفاده شد.
 

تاریخچه نمای فریم لس


شیشه ها بعضا در نمای فریم لس به همراه پانل های عایق و حائل اجرا می شوند.
پانل های حائل در مقابل بازشو های معمول با نماهایی با ساختار شبکه ای نصب می شود و هدف اصلی آن برطرف کردن مشکلات مربوط به نماهای تک جداره به خصوص مشکلات تهویه و ورود صدای ناخواسته می باشد . این جداره حایل از ساختمان محافظت کرده و امکان استفاده از آن را در شرایط نامساعد جوی و سرعت های متفاوت باد ممکن میسازد. میزان تبادل هوا ارتباط مستقیمی با فاصله جداره حایل و باز شو دارد. همچنین این جداره میزان دریافت نور خورشیدی و نور طبیعی را با توجه به نوع و ویژگی های خود کنترل میکند.

 

تاریخچه نمای فریم لس

در طول دهه 1970، استفاده گسترده از پروفیل های آلومینیوم اکسترود شده به عنوان نمای فریم لس برای جانشینی پروفیل های آهنی قبلی به عنوان لامل های لامل مولیون و ترنزوم آغاز شد. آلیاژهای آلومینیوم مزیت های منحصر به فردی را دارا می باشند و از این مزیت ها توان به راحتی اکسترود شدن به تقریبا هر شکل مورد نیاز برای طراحی و اهداف زیباشناختی اشاره نمود. امروزه پیچیدگی طراحی و شکل های موجود، تقریبا بی حد و حصر است. اما با توجه به پیشرفت تکنولوژی در عصر مدرن اشکال سفارشی می تواند با سهولت نسبی طراحی و ساخته شود.